Hukuk Fakültesi
Birleşmiş Milletler Yargısal Davranış ve Etik Kendi Kendine Öğrenme Kursu
Yargıda dürüstlük eksikliği hukukun üstünlüğüne duyulan güvene karşı gerçek bir tehdit oluşturur. Bu bağlamda, yargıda dürüstlüğü artırmak ve sürdürmek tüm dünyadaki hâkimlerin temel yükümlülüğüdür. Bir Birleşmiş Milletler girişimi olan Bangalor Yargı Etiği İlkeleri de hakimlerin etik davranış kurallarını düzenleyerek yargısal dürüstlük ve bunun sürdürülebilmesi bakımından önemli bir rol oynamaktadır.
Geleceğin hukukçuları olan öğrencilere bütün bu konularda gerekli farkındalığı kazandırabilmek adına Birleşmiş Milletler tarafından Doha Deklorasyonu çerçevesinde taahhüt edilen “Birleşmiş Milletler Yargısal Davranış ve Etik Kendi Kendine Öğrenme Kursu (UN Judicial Conduct and Ethics Self Directed Sertifika Programı)” Tanıtım ve Yaygınlaştırma Projesi planlanmış ve bu kapsamda üniversitemiz pilot uygulama okullarından biri olarak seçilmiş ve projenin iki aşaması da fakültemizde gerçekleştirilmiştir.
BM Sertifika Programı çevrim içi ve İngilizce gerçekleştirilmiş ve Proje kapsamında Türkçe kitapçık tanıtılacak ve metodolojik bilgi akatrılmıştır. Söz konusu program telif hakkı Yargıtay’a ait olan Türkçe kitapçık ile de desteklenmiştir. Programı başarıyla tamamlayıp çevrim içi sınavı başarıyla geçenlere proje bitiminde Birleşmiş Milletler sertifikası takdim edilmiştir.
Birleşmiş Milletler Yargı Etiği Eğitimi Kursu’nu tamamlayan katılımcılar şu bilgi ve becerilere sahip olması beklenmektedir:
- Hem işyerinde hem işyeri dışında yargısal davranışlar ile etik sorunlar ortaya çıktığında bunları anlama yeteneğini artırmak ve bunlarla bağlantılı sorunlarla baş etme konusunda yardımcı olacak çeşitli yöntemler.
- Sosyal medya ve yargı etiği arasındaki ilişki hakkında temel anlayış.
- Hâkim olarak çalışmalarınızı etkileyebilecek çeşitli bilişsel önyargılar hakkında farkındalık ve bu önyargılarla başa çıkmaya yönelik muhakeme becerileri.
Yeni programlar için başvurular henüz açık değildir. Başvuruların açılması halinde fakülte web sayfası ve sosyal medya hesapları üzerinden başvurulara yönelik duyuru yapılacaktır.
HABER |TÜM HABERLER
‘Hukuk Kliniği’nden Başarıyla Çıktılar
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Hukuk Fakültesi tarafından Ege Bölgesi’nde ilk kez açılan ‘Aile Mahkemeleri Hukuk Kliniği’ dersini başarıyla tamamlayan öğrenciler sertifikalarını aldı.
Viyana ‘Arda’yı Seçti
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Hukuk Fakültesi’nden bu yıl mezun olan Arda Ataoğuz, dünyanın en iyi üniversiteleri arasında gösterilen 659 yıllık Viyana Üniversitesi’ne
2023 - 2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi
2023 - 2024 Akademik Yılı mezuniyet töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Mütevelli Heyeti Başkanınımız sayın Mahmut Özgener ve Rektörümüz sayın Prof. Dr.
Fikri Mülkiyet ve Teknoloji Hukuku Atölyelerinin Dördüncüsü Gerçekleştirildi
Fakültemizin düzenlemiş olduğu Fikri Mülkiyet ve Teknoloji Hukuku Atölyemizin dördüncü toplantısı, “SMK m. 155 ve Uygulamadaki Sorunlar” konusu ile Ankara 5. Fikri
Ceza Hukuku Günleri'nin Beşincisi Gerçekleştirildi
İEÜ Hukuk Fakültesinin düzenli olarak tertip ettiği ve yargı kararlarının incelendiği Ceza Hukuku Günleri toplantılarının beşincisi 2 Mayıs 2024 Perşembe günü İEÜ Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
Kurgusal Duruşma’dan Ödülle Döndüler
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Hukuk Fakültesi’nde eğitim gören Eray Dağdelen, Ezgi Ağbayır ve Hakkı Can Sal, Avrupa Hukuk Öğrenci Derneği (ELSA) Ankara
İEÜ, Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi ve Türkiye Adalet Akademisi İşbirliği: Aile Mahkemeleri Hukuk Kliniği Dersi
Avrupa Konseyi Ankara Program Ofisi Başkanı William MASSOLIN, Türkiye Adalet Akademisi Daire Başkanı Abdullah Murat ve Aile Mahkemelerinin Etkinliğinin Artırılması Proje Ekibi
Cumhuriyetin 100. Yılında Kadınların Hukuku Sempozyumu Gerçekleştirildi
İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen “Cumhuriyetin 100. Yılında Kadınların Hukuku Sempozyumu” 15.03.2024 tarihinde İzmir Ekonomi Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Açılış